ROULETTE SPELEN

Online roulette is de laatste jaren enorm populair geworden binnen de wereld van online casino’s.  Dat heeft met name te maken met de eenvoudige spelregels en het uitbetalingspercentage. Als speler hoef je slechts te weten welke inzetmogelijkheden er bestaan en wat de uitbetalingspercentage is. Kortom, een spel voor zowel de beginnende als de gevorderde speler.

Roulette varianten

Er bestaan twee varianten van roulette, te weten: Frans roulette en Amerikaans roulette.

Roulette is een kansspel waarbij de croupier  een balletje – de kogel – inbrengt in het roulletewiel. Het roulettewiel bevat in totaal 37 of 38 vakjes die genummerd zijn van 0 en 00 tot en met 36.  De nummers zijn afwisselend zwart en rood gekleurd. De kogel verminderd vaart naar enkele tientallen seconden en valt in een van de genummerde vakjes. Daarmee staat de winnende nummer vast.

Inzetmogelijkheden en uitbetaling

De speler heeft de mogelijkheid om zijn inzet op 1 getal of een combinatie van getallen te plaatsen voordat de kogel in een vakje terechtkomt. Indien de speler zijn inzet heeft geplaatst op een winnende nummer, dan wordt zijn inzet 35 of 36 keer (afhankelijk van roulette variant)  uitbetaald. De speler heeft bovendien de mogelijkheid om zijn inzet te plaatsen op even/oneven, rood/zwart en hoog/laag (1 t/m 18 en 18 t/m 36). Ingeval van een winnende situatie bij voorgaande inzetten zal de speler zijn inzet eenmaal uitbetaald krijgen. Tot slot bestaat er de mogelijkheid om een inzet te plaatsen op de 1e, 2e en 3e rij en dozijn. Bij dergelijke inzetten krijgt de speler zijn inzet tweemaal uitbetaald.

Frans Roulette

Frans roulette, ook wel Europese roulette genoemd, is ingedeeld in 37 getallen. 0 tot en met 36. De speler die zijn fiches op de winnende nummer heeft geplaatst krijgt zijn inzet 36 keer uitbetaald.

Amerikaans Roulette

Amerikaans roulette is ingedeeld in 38 getallen. Het verschil met Franse roulette is dat er naast het getal 0 tevens het getal 00 is toegevoegd aan het spel. De speler die zijn fiches op de winnende nummer heeft geplaatst krijgt zijn inzet 37 keer uitbetaald.